Нафта дорожчає на тлі розмов про можливе продовження пакту ОПЕК+

Нафта дорожчає на тлі розмов про можливе продовження пакту ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть у п'ятницю завдяки коментарям глави Міненерго Саудівської Аравії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 0,91 відсотка до $69,54 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $65,00 за барель, що на 1,09 відсотка вище за попереднє закриття.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх сказав напередодні, що членам картеля ОПЕК необхідно буде і в 2019 році координувати обмеження нафтовидобутку з Росією й іншими державами, що не входять в організацію, заради скорочення запасів сировини.

У грудні 2016 року ОПЕК і кілька країн поза групою домовилися скоротити видобуток сировини приблизно на 1,8 мільйона барелів за добу для вирівнювання балансу глобального попиту й пропозиції. Угода діє до кінця поточного року.

"Нам ще потрібний час для того, щоб понизити запаси (нафти) до рівня, який ми вважаємо прийнятним. Говорити про це конкретніше ми будемо у середині року, коли зберемося у Відні", - сказав Аль-Фаліх і додав, до кінця року, я сподіваюся, ми зможемо виробити механізм взаємодії на 2019 рік".

Серед інших чинників підтримки аналітики називають хороший попит і геополітичний чинник.

Читайте також: Нафтогаз майже на 10% підняв ціну газу для промисловості

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 69,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,90 долара за барель, що на 1 цент нижче за рівень закриття торгів ($68,91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-