Законопроект про концесії отримав позитивний висновок комітету Ради - Омелян

Законопроект про концесії отримав позитивний висновок комітету Ради - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив на перспективі концесії в сфері інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. 

«Концесії в Україні дано старт. Починаємо ми з дорожньої сфери - відповідний закон схвалено парламентом. Великий законопроект, який уможливить концесію в інших сферах, отримав позитивний висновок комітету Верховної Ради України з питань економічної політики. Сподіваюсь, цей законопроект буде проголосований у першому півріччі 2018 року, і Україна нарешті отримає прозорий інструмент для залучення довгострокових інвестицій», - заявив Омелян в рамках участі у британсько-українському форумі у сфері розвитку портової інфраструктури «Maritime Industries Forum».

Читайте також: Омелян вніс подання на звільнення очільника Укртрансбезпеки

Міністр переконаний, що концесія в інфраструктурі можлива, необхідна і має хороші перспективи в Україні. Цей формат державно-приватного партнерства виявився успішним у багатьох провідних країнах світу.

«Саме морська інфраструктура, морські порти є найцікавішим активом для іноземних компаній в Україні. Сподіваюсь, у травні-червні цього року Фонд держмайна проведе тендер на оренду контейнерної частину порту «Чорноморськ». У цьому тендері візьме участь найбільший контейнерний оператор світу компанія Hutchison Ports. Компанія має в своєму управлінні десятки портів і контейнерних терміналів в усьому світі, її захід в Україну буде знаком якості. Ми закликаємо до участі в цьому тендері також усі інші компанії, які вважають себе лідерами світової індустрії», - акцентував міністр інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-