Нафтогаз майже на 10% підняв ціну газу для промисловості

Нафтогаз майже на 10% підняв ціну газу для промисловості

Укрінформ
"Нафтогаз України" опублікував цінові пропозиції на газ, які діятимуть з 1 квітня, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. У квітні ціни збільшено на 7,4-9,8%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані залежно від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом. Порівняно з цінами на березень 2018 року, у квітні ціни збільшено на 7,4-9,8%", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, промисловим споживачам, що закуповуватимуть більш як 50 тис. кубометрів та не мають боргів перед Нафтогазом, а також дочірнім підприємствам компанії, пропонується ціна 8670,00 грн за тис. кубометрів (з ПДВ). Решта промспоживачів закуповуватимуть газ за ціною 9543,60 грн за тис. кубометрів (з ПДВ).

Як повідомляв Укрінформ, у березні порівняно з лютим 2018 року ціни на природний газ для промислових споживачів було зменшено на 12,3-14,1%.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 4,9%

Як відомо, з 1 жовтня 2015 року введено в дію закон України "Про ринок природного газу", яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим законом.

Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб'єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов'язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-