До середини року Brent може здорожчати до $82,50 за барель - експерти

До середини року Brent може здорожчати до $82,50 за барель - експерти

Укрінформ
Ціни на нафту малорухливі у четвер, але продовжують перебувати поблизу досягнутих напередодні півторамісячних максимумів при скороченні запасів у США і хорошій дисципліні ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 0,01 відсотка до $69,48 за барель. За прогнозом Goldman Sachs, до середини року Brent подорожчає до $82,50 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $65,25 за барель, що на 0,12 відсотка вище попереднього закриття.

Як показали дані Управління енергетичної інформації (EIA), запаси нафти у США знизилися за тиждень до 16 березня на 2,62 мільйона барелів до 428,31 мільйона барелів, хоча аналітики прогнозували приріст на 2,56 мільйона барелів. Запаси нафтопродуктів у США в звітний період також зменшилися.

Серед інших чинників підтримки аналітики називають ослаблення долара і сувору дисципліну виробників ОПЕК+.

За оцінкою технічного комітету ОПЕК+, рівень дотримання виробниками умов глобальної угоди про обмеження видобутку нафти встановив новий рекорд у лютому. У лютому прихильність учасників пакту досягла 138 відсотків порівняно із 133 відсотками у січні, йдеться в повідомленні ОПЕК.

Водночас подальший підйом ринку стримується неухильним зростанням видобутку нафти в США, обсяг якої, за даними EIA, минулого тижня досяг 10,4 мільйона барелів за добу.

Читайте також: Газпром не хоче платити штраф АМКУ і готує позов до арбітражу

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,78 долара за барель, що на 31 цент вище за рівень закриття торгів ($69,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-