Виплату за енергозбереження отримали 1 мільйон 700 тисяч родин - Розенко

Виплату за енергозбереження отримали 1 мільйон 700 тисяч родин - Розенко

Укрінформ
Першу матеріальну компенсацію за ощадливе використання енергоносіїв за минулий опалювальний сезон отримали 1 млн 700 тис. родин.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал

«Людей, які отримують субсидії, ми теж стимулюємо зберігати тепло і газ. Тих, хто в минулому опалювальному сезоні ощадливо ставився до використання енергоносіїв, ми відзначили матеріальною компенсацією. Першу монетизовану виплату за минулий опалювальний сезон отримали 1 млн 700 тис. родин», - сказав Розенко, наголошуючи, що запроваджена урядом практика монетизації зекономлених субсидій стимулює людей до енергозбереження. 

Окрім того він підкреслив, що уряд свідомо пішов на завищення норм споживання газу в перший рік  після запровадження нової системи субсидій. 

«Так, дійсно, коли тільки починала діяти нова система субсидій, ходили байки про те, що потрібно випалювати всю норму, бо інакше заберуть субсидію. Зрозуміло, що розповсюдження цього міфу було вигідне, насамперед, самим постачальникам газу. Але ми свідомо перший рік збільшили норму споживання газу, щоб люди не хвилювалися. Потім ми побачили реальне споживання газу і вивели реальну цифру» , - зазначив Розенко.

Читайте також: Зима повертається: невже знову закличуть “прикрутити” газ?

Віце-прем'єр-міністр також додав, що зараз норма споживання енергоресурсів оптимізована, «і ви вже не побачите і не почуєте ніде скарг на те, що відкривають кватирки взимку і опалюють вулиці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-