Ціни на нафту стабільні, ринок підтримує гарний попит

Ціни на нафту стабільні, ринок підтримує гарний попит

Укрінформ
Ціни на нафту малорухливі у середу: загострена ситуація на Близькому Сході, що зберігається, і хороший попит підтримують ринок, але його подальший підйом стримується нарощуванням видобутку у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent підросли на 0,09 відсотка до $67,48 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $63,58 за барель, що на 0,06 відсотка вище за попереднє закриття.

"Візит спадкоємного принца Саудівської Аравії до США та його чітка лінія посилити тиск на Іран, як мені здається, стали основним драйвером зростання цін на нафту", - сказав Грег Маккена з AxiTrader.

Призначення новим держсекретарем США Майка Помпео, який відомий своєю жорсткою позицією щодо Тегерана, підвищує ризики перебоїв у поставках іранської нафти, вважають аналітики.

Серед інших чинників підтримки галузеві експерти називають гарний попит та ослаблення долара.

На користь ринку також зіграло несподіване скорочення тижневих запасів нафти та нафтопродуктів у США. Як показали дані Американського інституту нафти (API), запаси нафти зменшилися на 2,7 мільйона барелів до 425,3 мільйона за тиждень до 16 березня, хоча аналітики передбачали приріст на 2,6 мільйона барелів.

У фокусі уваги інвесторів - офіційна статистика Управління енергетичної інформації (EIA), що виходить сьогодні ввечері.

Читайте також: На українському нафтовому ринку з'явився Shebel

Водночас подальший підйом ринку обмежується неухильним зростанням видобутку нафти у США. За прогнозом EIA, вже до четвертого кварталу поточного року він зросте до 11,17 мільйона барелів на добу.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,54 долара за барель, що на 12 центів вище за рівень закриття торгів ($ 67,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-