У Раді не підтримали проект про зміни у формуванні наглядових рад держбанків

У Раді не підтримали проект про зміни у формуванні наглядових рад держбанків

Укрінформ
Верховна Рада не підтримала законопроект №7180, яким пропонується переглянути принципи та механізми корпоративного управління держбанків через наглядові ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цим законопроектом пропонується переглянути принципи та механізми корпоративного управління державних банків, привести їх у відповідність до найкращих міжнародних стандартів шляхом створення ізольованої від політичного впливу системи управління діяльністю державних банків через наглядові ради, більшість у складі яких становитимуть незалежні члени. Для визначення претендентів на посади членів наглядової ради державного банку Кабінет міністрів утворює конкурсну комісію, до складу якої входять три представники від Президента та три представники від уряду.

Претенденти на посади незалежних членів наглядової ради державного банку визначаються шляхом конкурсного відбору в порядку, встановленому урядом, виключно із числа кандидатів, відібраних на умовах відкритого конкурсу компанією з добору персоналу, що має не менш як десятирічний міжнародний досвід надання послуг з добору керівного складу провідних світових банків. 

Читайте також: Без науки й інновацій неможливий якісний прорив в економіці — Гройсман

Один претендент на посаду представника держави у наглядовій раді державного банку визначається за пропозицією Президента. Один претендент на посаду представника держави у наглядовій раді державного банку визначається за пропозицією Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-