В Укроборонпромі

В Укроборонпромі "відсікли" від тендерів недобросовісних постачальників

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" змінив процедуру придбання товарно-матеріальних цінностей, робіт і послуг, аби забезпечити прозорість і "відсікти" від тендерів недобросовісних постачальників.

Про це йдеться у повідомленні відомства. 

"Згідно з наказом генерального директора концерну Павла Букіна, постачальник, у разі перемоги в тендері, має надати гарантії виконання зобов‘язань в обсязі 5% від суми договору. Забезпечення може бути надано у вигляді поруки, гарантії, застави, завдатку, неустойки, депозиту, тощо. Таким чином концерн запроваджує ринковий механізм забезпечення виконання постачальниками зобов‘язань перед підприємствами-учасниками концерну", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Служба зайнятості ознайомила школярів з професіями на Київському бронетанковому

Рішення прийнято для уникнення ситуацій, коли в результаті відкритих тендерів переможцем ставала компанія, яка пропонувала найменшу ціну, але не мала можливості виконати зобов’язання. 

"Вважаю неприпустимою ситуацію, коли компанія виграє тендер, виставляючи найнижчу ціну, після чого зникає. Це перешкоджає виробничим процесам, гальмує модернізацію і ремонт військової техніки та озброєння і загалом шкодить обороноздатності держави. Зміна порядку закупівель не вплине на добропорядних партнерів концерну, які постачають продукцію вчасно і в повному обсязі. Водночас, очистимо відкриті тендери від несумлінних постачальників", – наголосив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-