НБУ переглянув кредитні ризики банків

НБУ переглянув кредитні ризики банків

Укрінформ
У Національному банку внесли зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику з метою заохочення банків активніше здійснювати реструктуризацію кредитної заборгованості.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України на прохання банківської спільноти та проаналізувавши практичний досвід щодо стягнення банками проблемної заборгованості, вніс зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою Правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року. Зокрема, Національний банк: привів у відповідність дату початку відліку з датою початку запровадження нових підходів до визначення "непрацюючих" активів, уточнив порядок, обсяг та термін урахування банками вартості застави за "непрацюючими" кредитами», - йдеться в повідомленні.

НБУ також надав банкам право припиняти визнання дефолту боржників, кредити яких реструктуризовані відповідно до Закону України "Про фінансову реструктуризацію", без застосування мінімального періоду знаходження боржників у дефолтному класі (180/365 днів) та відтермінував дату набуття чинності норми Положення № 351, що встановлює критерії для суб'єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку застави банків.

Читайте також: Смолій назвав сім цілей нової стратегії Нацбанку

Відповідні зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику затверджено постановою Правління Національного банку України № 26 від 16 березня 2018 року, яка набуває чинності з 17 березня 2018 року. 

Правління НБУ постановою № 351 від 30 червня 2016 затвердило "Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями". Мета нового положення - забезпечити повну та своєчасну оцінку банками величини кредитного ризику, що сприятиме коректному розрахунку їх капіталу та, у кінцевому результаті, посилить фінансову стійкість банківського сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-