Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США

Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються зранку в понеділок на тлі зростання бурової активності в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,39 відсотка до $65,95 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $62,09 за барель, що на 0,4 відсотка нижче попереднього закриття.

Як показали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes, число установок для буріння нафтових свердловин у США минулого тижня зросло на чотири штуки до 800. Число бурових є раннім індикатором обсягу майбутнього видобутку нафти в США.

У своєму березневому огляді Управління енергетичної інформації (EIA) підвищило прогноз нафтовидобутку в США до 11,17 мільйона барелів на добу до четвертого кварталу цього року. Окрім нарощування виробництва сировини в США, видобуток зростає і в інших країнах, що не входять у картель ОПЕК, у тому числі Канаді та Бразилії.

Експерти в галузі у зв'язку з цим чекають, що після легкого дефіциту в 2017 році і на початку поточного року нафтовий ринок знову повернеться до надлишку пізніше в 2018-му.

Читайте також: Гройсман каже, що Газпром “нікуди не дінеться” від рішення арбітражу

За прогнозом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), зростання пропозиції випереджатиме за темпами зростання попиту на нафту в 2018 році. При цьому аналітики відомства обмовляються, що послідовне зниження видобутку сировини у Венесуелі може стати тією самою останньою ланкою, яка зіштовхне ринок до дефіциту, незважаючи на активне нарощування виробництва нафти в США.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 65,96 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,00 долара за барель, що на 21 цент нижче рівня закриття торгів ($66,21).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-