Регіональний директор СБ бачить потенціал України у сільському господарстві

Регіональний директор СБ бачить потенціал України у сільському господарстві

Укрінформ
Економіка України може зрости за рахунок розвитку сільського господарства, вважає глава представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен.

Про це повідомляє "Гордон", цитуючи інтерв'ю Сату Кахконен "Новому времени".

Голова представництва Світового банку також заявила, що в України є потенціал зростати швидше за світову економіку, але для цього повинні тривати реформи.

"Україна може зрости за рахунок "відкладеного зростання". Через кризу 2014-2015 років ВВП країни значно знизився. Нині економіка відновилася, але економічне зростання поки що скромне, на рівні 2%. Це означає, що рівень доходів населення ще не повернувся на докризовий рівень. У країни є потенціал для того, щоб зростати швидше за світову економіку, але тільки за умови продовження реформ", – зазначила вона.

Кахконен додала, що Україна може зрости за рахунок розвитку сільського господарства.

Читайте також: Порошенко запросив кувейтський бізнес взяти участь у приватизації в Україні

"Вас називали житницею Європи. Але потенціал вашого сільського господарства ще не реалізований. Перш за все, через відсутність ринку землі. Звичайно, потрібно ще зробити так, щоб в країну повірили інвестори. Це стосується і Світового банку. Ринок необхідний для того, щоб ми почали інвестувати в сільське господарство: транспортну інфраструктуру, зрошення тощо", – підкреслила вона.

За даними Національного банку України, зростання реального ВВП України у 2017 році становило 2,1%.

Moody's очікує зростання ВВП України на 3,5% в 2018 році. Експерти Світового банку прогнозують 4% - у 2019-му і 2020 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-