Нафта дешевшає: ринок

Нафта дешевшає: ринок "побоюється" зростання пропозиції

Укрінформ
Ціна нафти дещо знижується у п'ятницю після зростання днем раніше, оскільки інвестори продовжують оцінювати нові прогнози Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) щодо глобального попиту і пропозиції сировини на ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,11% - до 65,05 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,05%, до 61,16 долара за барель.

Згідно з прогнозом Міжнародного енергетичного агентства, світова пропозиція нафти у лютому збільшилася на 700.000 барелів на добу в річному порівнянні до 97,9 мільйонів барелів на добу.

МЕА припускає, що рівень пропозиції сировини з країн, що не входять до картелі ОПЕК, збільшиться на 1,8 мільйона барелів на добу цього року порівняно з приростом на 760.000 барелів на добу в попередньому.

Таким чином, зростання пропозиції випереджатиме за темпами зростання попиту на нафту в 2018 році, який, за оцінкою агентства, складе 1,5 мільйона барелів на добу.

Читайте також: Зростання нафтових цін стримує нарощування видобутку в США - експерти

Основним драйвером зростання пропозиції нафти на глобальному ринку стануть США.

У своєму березневому огляді Управління енергетичної інформації (EIA) прогнозує, що виробництво сировини в країні збільшиться до 11,17 мільйона барелів на добу до четвертого кварталу 2018 року, а до 2019-го збільшиться до 11,27 мільйона барелів на добу.

Станом на 10:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 65,13 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,05 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($65,12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-