Зростання нафтових цін стримує нарощування видобутку в США - експерти

Зростання нафтових цін стримує нарощування видобутку в США - експерти

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні в четвер: підтримкою стали очікування стійкого попиту, але подальший підйом ринку стримується нарощуванням видобутку сировини в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,03 відсотка до $64,87 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $60,97 за барель, що на 0,02 відсотка вище за попереднє закриття.

За прогнозом картеля ОПЕК, зростання світового попиту на нафту становитиме 1,62 мільйона барелів на добу в 2018 році. В той же час організація підвищила прогноз приросту пропозиції нафти з країн, що не входять до неї, в поточному році. Тепер ОПЕК вважає, що видобуток сировини в них збільшиться на 1,66 мільйона барелів на  добу. При цьому основним драйвером приросту стануть США.

Як показали дані Управління енергетичної інформації (EIA), обсяг виробництва нафти в США минулого тижня зріс до 10,38 мільйона барелів на добу - свіжого максимуму, який перевищує рівень середини 2016 року більш ніж на 23 відсотки. Запаси нафти в США у звітний період також зросли, тоді як запаси нафтопродуктів, навпаки, знизилися сильніше за прогноз аналітиків.

Читайте також: "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про зустріч

У грудні 2016 ОПЕК і кілька держав поза картелем домовилися скоротити видобуток сировини приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції. Угода діє до кінця поточного року.

За оцінкою ОПЕК, зростання пропозиції випереджатиме за темпами зростання попиту в 2018 році, через що на ринку може утворитися незначний надлишок, а це, у свою чергу, може підштовхнути нафтокартель продовжити дію пакту або посилити обмеження видобутку, вважають експерти в галузі.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 64,84 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,82 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів  ($64,89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-