Канада домовлятиметься про вільну торгівлю з країнами Південної Америки

Канада домовлятиметься про вільну торгівлю з країнами Південної Америки

Укрінформ
Канада розпочала перемовини про запровадження вільної торгівлі з країнами МЕРКОСУР (Бразилією, Аргентиною, Парагваєм та Уругваєм).

Про це заявив міністр міжнародної торгівлі Канади Франсуа-Філіп Шампань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із загальним населенням  260 млн осіб та ВВП, що перевищує $3 трлн, країни-члени МЕРКОСУР дають Канаді можливість досягти своїх амбітних торговельних цілей із подібними державами та на ринках, що швидко зростають», - сказав Шампань.

Читайте також: Канада обіцяє «не прогинатися» під США

У міністерстві міжнародної торгівлі Канади додали, що нове торговельне об’єднання повинне передусім примножити економічні можливості для всіх його учасників.

«Уряд Канади відданий ідеї просування прогресивного торговельного порядку денного, визнаючи, що торговельна політика є вагомою складовою загальних економічних, соціальних та екологічних підходів», - запевнили у відомстві.

Читайте також: Канада хоче провести чемпіонат світу з футболу у 2026 році

У міністерстві додали, що Канада наполягатиме на включенні до нової торговельної угоди положень, що «дозволять відчути переваги торгівлі всім громадянам, у тому числі жінкам, молоді, корінним народам, малим та середнім підприємствам та середньому класу».

Торік Канада оголосила про початок попередніх перемовин про відкриття вільної торгівлі з Китаєм та приєднання до оновленого Транстихоокеанського партнерства, членами якого є 10 інших держав регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-