З чого почнуть Магістральні газопроводи - Кістіон зустрівся з Наглядовою радою

З чого почнуть Магістральні газопроводи - Кістіон зустрівся з Наглядовою радою

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон провів першу зустріч з новосформованою Наглядовою радою нового незалежного оператора національної газотранспортної системи - ПАТ «Магістральні газопроводи України».

Про це віце-прем'єр повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

"Перша зустріч з новосформованою Наглядовою радою нового незалежного оператора національної газотранспортної системи - Магістральні газопроводи України (МГУ)... Уряд України розраховує на конструктивну взаємодію Наглядових рад ПАТ «МГУ» та НАК «Нафтогаз України» для завершення процесу анбандлінгу у відповідності до вимог Третього енергетичного пакету ЄС та в інтересах держави Україна", - зазначив урядовець.

За словами Кістіона, у ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо початку роботи незалежного оператора, враховуючи рішення Стокгольмського арбітражу, а також окреслили план спільних дій на найближчу перспективу. Невідкладні завдання - сформувати правління МГУ, розробити і затвердити штатний розпис компанії та стратегічний план роботи.

Читайте також: Газпром не зміг оскаржити штраф Антимонопольного комітету на 171 мільярд

Як відомо, ПАТ «Магістральні газопроводи України» — незалежний оператор газотранспортної системи України, компанія, що утворена урядом України 9 листопада 2016 року на вимогу Третього енергопакету, що передбачає розділення компаній з транспортування, зберігання та видобутку газу, а відтак — реструктуризацію Нафтогазу та ліквідацію Укртрансгазу з утворенням відповідних незалежних компаній.

100% акцій належить державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-