Ринок нафти майже

Ринок нафти майже "завмер". Що впливає на ціни

Укрінформ
Ціни на нафту малорухомі в середу після зниження напередодні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,11 відсотка до $64,57 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $60,74 за барель, що на 0,05 відсотка вище за попереднє закриття.

Нафта одержала підтримку від даних з Китаю, де у січні-лютому обсяг видобутку нафти скоротився на 1,9% у річному обчисленні до 30,37 млн тонн, тобто близько 3,77 млн барелів на день, за даними Національного бюро статистики. При цьому обсяг переробки нафти зріс на 7,3% до 93,4 млн тонн, що вказує на потребу у збільшенні імпорту.

Обсяг промислового виробництва в Китаї також зріс на 7,2% в перші два місяці цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року, хоча очікувалося, що приріст становитиме 6,1%.

Проте, ринки нафти залишаються відносно слабкими. Ціни істотно відкотилися від січневих піків, які становлять близько $67 для WTI і більше $70 для Brent.

Серед інших чинників підтримки аналітики називають тижневий приріст запасів нафти у США, що не дотягнув до прогнозів. Запаси нафти збільшилися на 1,2 мільйона барелів до 428 мільйонів за тиждень до 9 березня, тоді як аналітики передбачали приріст на 2 мільйони барелів, повідомив напередодні Американський інститут нафти (API).

У фокусі уваги інвесторів - офіційна статистика Управління енергетичної інформації (EIA).

Подальший підйом ринку продовжують стримувати очікування зростання пропозиції сировини із США, вважають експерти в галузі.

"Безперервне зростання добування у США як і раніше становить серйозну загрозу цінам на нафту", - сказав Стівен Іннес з OANDA.

Читайте також: Нафта дешевшає через прогнози щодо збільшення видобутку у США

EIA у своєму березневому огляді підвищило прогноз видобутку нафти у США у 2018 році. Відомство очікує, що обсяг виробництва сировини у США в середньому зросте більше ніж на 120.000 барелів на добу до 11,17 мільйонів барелів на добу до четвертого кварталу цього року. Попередній прогноз припускав зростання до 11,04 мільйонів барелів на добу.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,52 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,72 долара за барель, що на 8 центів вище за рівень закриття торгів ($64,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-