В Україні різко зріс попит на вживані електромобілі - експерти

В Україні різко зріс попит на вживані електромобілі - експерти

Укрінформ
В Україні попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, за січень-лютий 2018 року зріс в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 60%.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром». 

"За два місяці поточного року в Україні було зареєстровано 482 електромобілі. Таким чином, попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, виріс в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 60%", - зазначається в повідомленні.

Таке зростання, за даними "Укравтопрому", відбулося за рахунок імпорту машин, що були в експлуатації, первинні реєстрації яких в Україні збільшилися на 82 відсотки. У той же час попит на нові електромобілі знизився на 19 відсотків.

Вже традиційно лідером первинного ринку електрокарів стала модель Nissan Leaf. З січня по лютий українську прописку отримали 346 автомобілів цієї моделі, що на 32% більше ніж роком раніше. При цьому основну масу (96%) в цій кількості склали машини, що були в експлуатації.

З розривом на 316 автомобілів від лідера на другому місці BMW i3. Цю модель вибрали 30 автомобілістів, що в 6 разів більше в порівнянні з результатом перших двох місяців минулого року. У структурі продажів цієї моделі частка нових авто становила 40%.

Замикає трійку найпопулярніших електрокарів на українському ринку Tesla Model S, вибір на цьому авто зупинили 20 осіб, 14 з яких віддали перевагу машинам не першої свіжості.

Читайте також: Harley-Davidson у 2019 році випустить електричний мотоцикл

Лише 13 із зареєстрованих протягом двох місяців електромобілів були новими. 

"Варто зазначити, що за звітний період на ринку були моделі електрокарів, які поповнили український автопарк виключно новими автомобілями – Hyundai Ioniq (7 шт.), Tesla Model Х (4 шт.) і Chevrolet Volt (2 шт.)", - підкреслили в "Укравтопромі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-