Дніпровський металургійний перейшов у власність Ярославського

Дніпровський металургійний перейшов у власність Ярославського

Фото
Укрінформ
Група DCH Олександра Ярославського офіційно оголосила про вступ у володіння Дніпровським металургійним заводом (ДМЗ, "Петрівка").

Про це сказав на прес-конференції президент і власник групи DCH Ярославський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я працював у Дніпропетровській області: і на Дзержинці, і на Північному ГЗК - наша компанія працювала, так що тут нічого особливо нового для нас немає. Ця покупка розширює масштаби інвестицій групи DCH в українську економіку. Нещодавно ми відродили з руїн Харківський тракторний. І для ДМЗ сьогодні теж починається нова ера. Намагатимемося домогтися синергії, оскільки ДМЗ виробляє металургійну продукцію, а ХТЗ споживає багато металу. І ДМЗ споживає продукцію Сухої Балки. Ці підприємства співзвучні в тому, що вони виробляють", - сказав Ярославський на зустрічі з журналістами.

Гендиректор заводу прокоментував прихід системного українського інвестора: "Для нас цінний і його (Ярославського – ред.) особистий досвід у розвитку промислових підприємств, і його досвід із залучення інвестицій у виробництво. Приєднання ДМЗ до групи DCH відкриває для нас нові перспективи, нові ринки. Упевнений, що з приходом компанії DCH ми отримаємо новий імпульс, продовжимо роботу щодо поліпшення фінансових показників підприємства та віллємося в DCH як прибутковий актив".

Дніпровський металургійний завод заснований наприкінці XIX століття, в даний час - один з найбільших виробників чавуну, сталі і прокату в Україні. Виручка ДМЗ у 2017 році становила $586 млн. Станом на 31 грудня 2017 року загальна вартість активів ДМЗ становила $153 млн. На підприємстві працює понад 4 тисячі людей.

1 березня 2018 року дочірня компанія Evraz Fegilton Ltd. підписала угоду про продаж Senalior Investments Ярославського її частки в Drampisco, що володіє 97,73% акцій в ПрАТ "Євраз ДМЗ". Раніше Ярославський вже придбав у холдингу EVRAZ рудник "Суха Балка" в місті Кривому Розі Дніпропетровської області.

Читайте також: Ярославський подав документи для купівлі Промінвестбанку - НБУ

Олександр Ярославський входить у ТОП-10 українського Forbes. Його інвестиції в економіку України перевищують $1 млрд, промисловість - один з ключових напрямків. Крім того, група DCH веде діяльність в таких секторах економіки, як фінанси, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес, спорт тощо. Ярославський тож вклав понад $300 млн у створення і розвиток об'єктів міської та спортивної інфраструктури Харкова, необхідних для Євро-2012.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-