У газеті Ради опубліковали Закон про приватизацію

У газеті Ради опубліковали Закон про приватизацію

Укрінформ
Закон України від 18 січня 2018 № 2269-VIII "Про приватизацію державного і комунального майна" офіційно опублікований у вівторок, 6 березня.

Документ опубліковано у газеті Верховної Ради “Голос України”. 

Мета Закону - прискорити процес продажу державного майна, а також зробити його прозорим.

Закон запроваджує два способи продажу - це аукціон і викуп об'єктів приватизації в тому разі, якщо на момент прийняття закону майно вже перебувало в оренді.

Також встановлюється 11 місяців підготовки для об'єктів великої приватизації і 5 місяців для малої.

Один з ключових моментів законопроекту - приватизація по англійському праву. До 1 січня 2021 року покупці об'єктів приватизації мають право вимагати укласти всі правові угоди в рамках права Англії і Уельсу.

Читайте також: Правильність оцінки нерухомоcті перевірятиме електронний модуль - ФДМУ

Згідно із законом, Кабінет міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності має розробити та привести у відповідність із цим законом власні нормативно-правові акти; забезпечити розроблення та прийняття міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, передбачених цим законом; забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому закону.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 січня ухвалила закон "Про приватизацію державного майна". За відповідне рішення проголосували 266 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-