Нафта торгується в плюсі на тлі оптимістичної риторики ОПЕК

Нафта торгується в плюсі на тлі оптимістичної риторики ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту утримують плюс у вівторок: підтримкою котируванням стали прогноз міцного попиту на сировину, а також оптимістична риторика ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з постачанням в квітні подорожчала на 0,24% до $62,72. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent з постачанням в травні виросла в ціні на 0,20% до $65,67 за барель.

Нафта отримала підтримку від «бичачих» заяв міністрів нафти країн ОПЕК та інших важливих галузевих гравців на CERAWeek, найбільшій конференції в енергетичній галузі, яка проходить в Х'юстоні. Перспектива, що країни ОПЕК більшою мірою дотримуватимуться угоди про скорочення об'єму виробництва, забезпечила підтримку цінам на нафту.

У спробі стабілізувати ситуацію на ринках нафти ОПЕК скоротила об'єм видобутку нафти на 1,2 млн барелів в день, починаючи з січня 2017 р., причому минулого місяця об'єм здобичі впав до найнижчого за 10 місяців рівня. Термін угоди збіжить у кінці цього року.

Президент ОПЕК Сухейль Аль-Мазруі, який також є міністром нафти ОАЕ, заявив в неділю, що ОПЕК ще не обговорювала продовження обмежень на об'єм видобутку нафти наступного року.

Зростаючий об'єм видобутку нафти в США тим часом заповнив частку ринку. США вже обігнали за об'ємом видобутку нафти Саудівську Аравію і до 2019 р. обженуть Росію, ставши найбільшим виробником нафти. США, які колись були видатним імпортером нафти, зараз добувають більше 10 млн барелів нафти в день і наближаються до повного задоволення власних потреб.

Цього місяця кількість діючих бурових установок в США досягла 800 уперше з квітня 2015 р., що провіщає подальше збільшення об'єму видобутку нафти.

Міжнародне енергетичне агентство заявило в понеділок, що чекає, що річне зростання попиту на нафту до 2023 р. складатиме в середньому 1,1%, що є досить високим показником. 

Читайте також: Відмова «Газпрому» від зобов'язань має стати дзвіночком для Європи - думка

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,56 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($65,54).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-