Нафтогаз оскаржить 8,3 мільярда

Нафтогаз оскаржить 8,3 мільярда "штрафу Коболєва"

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" має намір оскаржувати рішення Державної фіскальної служби про накладення Енергетичною митницею штрафів на загальну суму 8,3 млрд грн.

Про це повідомили в прес-службі Нафтогазу.

"НАК "Нафтогаз України" має намір оскаржувати це рішення про накладення штрафів у суді без етапу розгляду в Державній фіскальній службі. Нафтогаз і його керівника звинувачують у затримці митного оформлення газу, поставленого в жовтні - листопаді 2015 року. Припущень щодо того, чому штраф був виставлений саме зараз, у нас немає", - зазначили в прес-службі.

У компанії також підтвердили, що штраф у розмірі 8,3 млрд грн накладений не персонально на керівника Андрія Коболєва, а на НАК "Нафтогаз України", пославшись на відповідну заяву начальника Енергетичної митниці Ігоря Піковського.

Читайте також: Депутат про 8-мільярдний штраф Коболєву: Мабуть, вкралася помилка

Як відомо, 9 жовтня 2015 року Нафтогаз і Газпром уклали додаткову угоду до контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках. Зазначеним документом було передбачено здійснення поставок газу в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. При узгодженні двосторонніх актів за результатами поставок у зазначений період Газпром наполягав на факті входження газу з Російської Федерації на територію ОРДЛО через газовимірювальні станції Прохорівка і Платове. За даними Газпрому, на неконтрольовані території надійшло 187,8 млн кубометрів у жовтні 2015 року і 284,5 млн кубометрів у листопаді 2015 року. Але оскільки на вказаних точках входу немає представників українського оператора газотранспортної системи, Україна не мала можливості контролювати вступ, розподіл і споживання газу на вказаних територіях. Українською стороною були підготовлені двосторонні акти без урахування поставок в ОРДЛО, але Газпром відмовився від їх підписання. Замість цього він надав варіант з урахуванням обсягів, поставлених на тимчасово неконтрольовані території.

Через 15 днів після закінчення відповідних періодів переміщення Нафтогаз надав в Енергетичну митницю додаткові декларації і пакети наявних документів. Розглянувши їх, Енергетична митниця оформила картки відмови, в яких зокрема вказано, що здійснення митного оформлення неможливе без надання повного пакета документів, у тому числі актів, підписаних двома сторонами контракту. Відтоді митницею було оформлено ще близько 70 карток відмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-