У Чехії кажуть, що отримують через Україну весь свій газ

У Чехії кажуть, що отримують через Україну весь свій газ

Укрінформ
Найбільший оптовий торговець газом у Чеській Республіці - компанія RWE Supply & Trading CZ - заявив, що наразі увесь газ, призначений для Чехії, проходить через Україну в погоджених обсягах.

Про це повідомляє чеське видання Finance.cz.

«Усі газові потоки, призначені для Чеської Республіки, протікають через Україну в погоджених обсягах», - сказав представник RWE Supply & Trading CZ.

Уточнюється також, що аналогічним чином наразі відбуваються поставки в Західну і Південну Європу. 

Читайте також: Транзит газу до ЄС забезпечений у повному обсязі - Порошенко

Мартін Чалупскі, представник компанії, яка є найбільшим внутрішнім газорозподільником, додав, що ситуація з відмовою Газпрому поставляти газ в Україну ніяк не вплине на Чеську Республіку.

Як повідомлялося, через відмову Газпрому поставляти газ Нафтогазу, а також через зниження тиску на вході в систему, в українській ГТС виник дефіцит обсягів газу.

Як повідомили в Нафтогазі, завдяки оперативному впровадженню плану реагування українською владою, а також високому рівню громадянської свідомості українців, які активно доєдналися до акції "#прикрути" і добровільно зменшили температуру у своїх будинках на один градус, згідно з оперативними даними, за минулу добу по всіх обласних центрах і великих містах України споживання скоротилося приблизно на 25 млн куб. м (14%) порівняно з 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-