Зниження тиску газу не вплине на стабільність роботи Запорізької ТЕС

Зниження тиску газу не вплине на стабільність роботи Запорізької ТЕС

Укрінформ
Зниження тиску газу в ГТС України не вплине на стабільність роботи найпотужнішої теплоелектростанції України, що входить до групи компаній ДТЕК, - Запорізької ТЕС.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Запорізької теплової електростанції.

"Проектним паливом для ДТЕК Запорізької ТЕС служить газове вугілля вітчизняного виробництва. Газ або мазут використовуються як розпалювальне паливо при пускових операціях. Пуски блоків здійснюються на природному газі і у виняткових випадках (форс-мажор) - на білоруському низькосірчистому мазуті із вмістом сірки до 1%. Наприклад, щоб пустити енергоблок з холодного стану, необхідно до 7 годин роботи і до 120 тонн мазуту або до 144 тис. куб. м природного газу. Потім режим горіння підтримується пиловугільною сумішшю. Якщо буде потрібно, ДТЕК Запорізька ТЕС може для пускових операцій використовувати виключно мазут", - повідомили у прес-службі.

При цьому, за даними прес-служби, "на сьогоднішній день конкретних розпоряджень для Запорізької ТЕС не надходило". Станом на 11:00 3 березня ДТЕК Запорізька ТЕС несе навантаження в 877 МВт, у мережі перебувають 3 пиловугільних енергоблоки.

Читайте також: Нафти і конденсату в січні видобули на 1,5% менше - Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня ПАТ "Запоріжгаз" спрямувало вимогу про скорочення обсягів споживання природного газу на 10% великим промисловим підприємствам, середнім підприємствам і на об'єкти сфери теплокомуненерго Запорізької області.

Відповідна вимога було надіслана у зв'язку із введенням Міненерго режиму економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати заняття у шкільних, дошкільних та вищих навчальних закладах заради економії газу.

Запорізька ТЕС, яка входить до групи компаній ДТЕК - найбільш потужна за встановленою потужністю в Україні - 3650 МВт. На станції встановлено 4 пиловугільних енергоблоки (два по 300 МВт, два - 325 МВт) і 3 газомазутних енергоблоки по 800 МВт (перебувають у резерві).

Запорізька ТЕС розташована на лівому березі Каховського водосховища, м.Енергодар, Запорізька область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-