Газпром заплатить Україні всі $4,6 мільярда до останньої копійки - Порошенко

Газпром заплатить Україні всі $4,6 мільярда до останньої копійки - Порошенко

Укрінформ
Рішення Стокгольмського арбітражу по компенсації збитків НАК «Нафтогаз»в розмірі 4,6 млрд доларів Україні буде виконано.

Так заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо загроз енергетичній безпеці, повідомляє прес-служба глави держави.

«Все це до останньої копійки Україні буде заплачено. З цього приводу в мене немає жодного сумніву», - наголосив Президент.

За словами Порошенка, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман поінформував його про проведення найближчим часом наради щодо ситуації всередині країни, де будуть надані відповідні доручення на виконання цього рішення Стокгольмського арбітражу.

Президент наголосив, що уряд зараз вживає вичерпних заходів для забезпечення надійної роботи енергетичного сектору.

Читайте також: Відзавтра в Україну почне надходити газ із Польщі - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту і зобов'язав російську компанію виплатити 4,63 млрд дол.

За даними "Нафтогазу", це рішення означає, що "Газпром" має сплатити Україні близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений в 2014 та 2015 роках.

1 березня "Газпром" заявив, що отримав від українського "Нафтогазу" передоплату за газ на березень 2018 року, проте повернув її та не збирається постачати паливо Україні. Причина - нібито неузгоджена додаткова угода до контракту.

У "Нафтогазі" розцінили відмову "Газпрому" від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу і заявили, що планують вимагати від Газпрому компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-