Порошенко - про валютний законопроект: Дозволено все, що не заборонено

Порошенко - про валютний законопроект: Дозволено все, що не заборонено

Укрінформ
Проект закону "Про валюту" передбачає запровадження поступової, послідовної і гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей.

Про це сказав Президент України  Петро Порошенко під час Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент підкреслив, що проект закону "Про валюту"  запроваджує принцип "дозволено все, що не заборонено" та передбачає запровадження поступової, послідовної і гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей. "Також прибирається таке болісне покарання як призупинення зовнішньоекономічної діяльності", - зазначив він.

За словами Порошенка, питання реформи валютного регулювання є надзвичайно важливим для стимулювання економіки та розвитку підприємництва. "Підприємець має робити бізнес конкурентоздатним, а держава має допомагати і захищати підприємця", - наголосив він.

Читайте також: Нацрада реформ розгляне законопроект про валюту 2 березня

Президент зауважив, що нарешті було скасовано декрет Кабміну "Про систему валютного регулювання і валютного контролю". "Пройшло двадцять сім років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 92 року", - сказав він та додав, що в Україні сьогодні понад 10 тисяч підприємств-суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які щорічно проводять 2,5 млн операцій в рік.

"Кінцева ж мета - покращення умов для інвесторів, залучення інвестицій, нові робочі місця, нові надходження до державного бюджету, надходження валюти в країну, зміцнення національної валюти. І головне - зростання доходів українців", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-