Мінрегіон готує нові прозорі процедури щодо відхилень від будівельних норм

Мінрегіон готує нові прозорі процедури щодо відхилень від будівельних норм

Укрінформ
Мінрегіон спільно з громадськістю та експертами напрацювало дорожню карту завдань із запровадження нових процедур розгляду та погодження відхилень від державних будівельних норм.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

«Дерегуляція у будівельній галузі та усунення корупційних ризиків – пріоритетні завдання будівельного блоку Мінрегіону. У зоні особливої уваги – сфера державних будівельних норм. Ми вже маємо план з перегляду застарілих та затвердження нових ДБН, цього року – це 16 ДБН, у минулому затвердили 13. Крім того, спільне завдання – зробити процедури розгляду відхилень від ДБН максимально прозорими з максимальною публічністю, усунути існуючі корупційні ризики», - зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

У співпраці з міжнародними партнерами та громадським сектором були внесені зміни до складу секцій Науково-технічної ради (які займаються розглядом відхилень від ДБН) та збільшена присутність незалежної експертної громадськості, підвищено публічність процедур.

Крім того, антикорупційні кроки, здійснені Мінрегіоном у зазначеній сфері, були відзначені у публічному звіті Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

Читайте також: Україна до кінця року вийде на повний облік тепла у населення - Зубко

Дорожня карта розроблена із залученням Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Офісу ефективного регулювання (ВRDO), Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», Реанімаційного пакета реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-