Нотаріуси відстежуватимуть кримінальні доходи - меморандум

Нотаріуси відстежуватимуть кримінальні доходи - меморандум

Укрінформ
Держфінмоніторингом та Нотаріальною палатою 1 березня п.р. підписано Меморандум про загальні засади співробітництва у сфері протидії легалізації (відмиванню) кримінальних доходів.

Про це повідомляється на сайті Держфінмоніторингу. 

«У контексті запровадження ефективних заходів протидії новим викликам та загрозам у сфері боротьби з відмиванням кримінальних доходів принципово важливою складовою для нас є конструктивна співпраця з нефінансовим сектором. У цьому плані ми розглядаємо співпрацю з нотаріальною спільнотою як одну з пріоритетних», - повідомив голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський.

Так, з метою реалізації положень Меморандуму, Держфінмоніторинг  та Нотаріальна палата України домовились про організацію спільної роботи над створенням ефективної системи та розробкою механізму протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, у тому числі шляхом проведення навчальних та методично - роз’яснювальних заходів.

Читайте також: В Україні може з’явитися Кодекс процедур банкрутства

Також відбуватиметься координація спільних зусиль, спрямованих на вдосконалення законодавчої та нормативної бази з питань фінансового моніторингу з питань нотаріальної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-