"Антонов" будуватиме АН-132 разом із саудівськими компаніями

Укрінформ
ДП «Антонов», Taqnia Aeronautics, підрозділ саудівської Technology Development and Investment Co, і WAHAJ, філія компанії SIPCHEM, КСА, підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо виробництва Aн-132.

Угода підписана в ході виставки AFED-2018, яка проходить в місті Ер-Ріяд з 25 лютого по 3 березня 2018 року, повідомляє прес-служба авіапідприємства.

"Цей Меморандум є наступним кроком в реалізації ініціативи компанії TAQNIA з формування кооперації для виробництва, випробування і обслуговування цього літака", - зазначили в ДП "Антонов".  

Сторони домовилися, що на першому етапі виробництва початкова партія серійних Ан-132 буде побудована на ДП «Антонов» в кооперації з TAQNIA і WAHAJ. На цьому етапі «Антонов» буде головним виконавцем робіт, а партнери - TAQNIA і WAHAJ робитимуть агрегати і елементи відповідно до коопераційної схеми. Зокрема, WAHAJ випускатиме шасі і обладнання для нього.

Подальші етапи передбачають поглиблення кооперації з виробництва літаків «Антонов» на основі Стратегічного плану створення виробничих потужностей на території Саудівської Аравії. 

"Цей Меморандум є наступним кроком в розвитку нашої взаємодії за програмою Ан-132. Ми високо цінуємо цю співпрацю. Це вигідно для усіх ключових партнерів, а також компаній, що беруть участь в проекті. Наш новий продукт повинен зайняти гідне місце на світовому ринку», - зазначив Олександр Кривоконь, президент ДП «Антонов». 

Читайте також: "Антонов" з 2015 року збільшив прибутковість у чотири рази

Ан-132 - багатоцільовий літак, призначений для перевезення військових і військового обладнання. Проект реалізується ДП "Антонов" у рамках укладеної в квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. До проекту також залучені такі виробники авіаційних компонентів, як канадські Pratt & Whitney Canada і CMC Electronics, американська Honeywell, швейцарська Liebherr, британська Dowty Propellers.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-