Депутат закликав українців єдиним фронтом виступити проти Газпрому

Депутат закликав українців єдиним фронтом виступити проти Газпрому

Укрінформ
Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав українців підтримати заяву НАК "Нафтогаз" та заощадити природний газ, на три-чотири дні знизивши на один-два градуси температуру в газових котлах.

Про це він заявив під час засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора з цієї трибуни вітали всіх із перемогою - з тим, що Стокгольмський арбітраж став на бік Нафтогазу, і ми виграли другий судовий позов проти Газпрому, проти країни-агресора. І сума тих грошей, які не будуть забрані з кишень українців і не підуть країні-агресору, перевищує $60 млрд. Але що зробила Росія: вчора зменшили тиск у газовій трубі, зменшивши поставки Україні. Це така сама "отвєточка" від тої влади з Кремля, яка робить усе, щоб у ці холодні дні затягнути газовий зашморг на шиї Україні. Але ми цьому не піддамося. Вчора вийшла заява Нафтогазу, і я думаю, що кожен українець повинен її підтримати, тому треба зараз нам усім заощадити і на три чотири дні зменшити на один-два градуси температуру в газових котлах для того, щоб ми спокійно пройшли опалювальний сезон", - зазначив Бурбак.

Водночас він зауважив, що в українських сховищах достатньо газу, але закликав "єдиним фронтом виступити проти газового монополіста - Газпрому, який використовує газ для шантажу і зброї".

Читайте також: Коболєв пропонує підприємствам на вихідні не обігрівати приміщення

Як повідомляв Укрінформ, у НАК "Нафтогаз України" 1 березня заявили, що здивовані рішенням ПАТ "Газпром", яке відмовилось постачати газ у березні. У НАК повідомили, що Газпром виставив рахунок у рамках контракту, зміненого Стокгольмським трибуналом,  а Нафтогаз оплатив цей рахунок. У НАК розцінили відмову Газпрому від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу і заявили, що планують вимагати від Газпрому компенсації збитків, завданих у результаті цього порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-