Нафта WTI в легкому мінусі, котирування Brent малорухомі

Нафта WTI в легкому мінусі, котирування Brent малорухомі

Укрінформ
Ціни на нафту слабо змінюються на торгах п'ятниці: зростання стримується посиленням розпродажу на азійських фондових ринках у зв'язку з рішенням США ввести нові тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,06 (0,09%) - до $63,89 за барель. У четвер контракти подешевшали на $0,9 (1,39%) - до $63,83 за барель. Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,05 (0,08%) - до $60,94 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти знизилися в ціні на $0,65 (1,05%) - до $60,99 за барель.

З початку цього тижня Brent подешевшала на 4,7%, WTI - на 4%.

Президент США Дональд Трамп сказав напередодні, що введе мита на імпорт сталі та алюмінію. Ця дія, як очікується, в першу чергу вдарить по таких великих торгових партнерах США, як Китай, Європа та Канада. За словами Трампа, мито на імпорт сталі становитиме 25 відсотків, алюмінію - 10 відсотків.

Бенчмарк на північноамериканському ринку, нафта WTI готується завершити цей тиждень зниженням уперше за три тижні. Котирування розгубили велику частину набраної за підсумками попередніх тижнів переваги, яка забезпечила скорочення запасів сировини у Кушингу, штат Оклахома.

“Незважаючи на тривале зниження запасів у Кушингу, рівень яких знизився нижче 30 мільйонів барелів уперше з 2014 року, приріст сукупних запасів нафти у США призвів до того, що ринок піддався ведмедячим настроям", - сказав Фавад Разакзада з Forex.com.

Читайте також: Коболєв пропонує підприємствам на вихідні не обігрівати приміщення

Крім того, видобуток нафти у США в листопаді сягнув 10,057 мільйона барелів на добу - свіжого максимуму, але в грудні трохи знизився до 9,949 мільйона барелів на добу, випливає з даних EIA.

У своєму лютневому огляді відомство підвищило середньорічний прогноз приросту видобутку нафти в США. EIA вважає, що виробництво сировини збільшиться у 2018 році на 1,26 мільйона барелів на добу до 2017 року до 10,59 мільйона барелів на добу.

За станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,84 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,21 долара за барель, що на 38 центів вище за рівень закриття торгів ($63, 83).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-