ЗМІ: Акції

ЗМІ: Акції "Газпрому" впали в ціні після програшу "Нафтогазу"

Укрінформ
Після того, як російська компанія "Газпром" програла у арбітражі Стокгольму справу проти НАК "Нафтогаз України", її акції різко почали падати в ціні.

Про це інформує телеканал новин "24".

Одразу після відкриття біржі акції компанії впали зі 143,16 до 141 рубля, а згодом і до 139,6. За день ситуація дещо стабілізувалася, хоча і відбувалися падіння до 139,39 руб. На час закриття біржі позначка зупинилася на ціні у 140,1 руб, зафіксувавши падіння за один день на 3,06 рублів, або ж 2,14%.

Читайте також: Через російський демарш українська ГТС працює з максимальним навантаженням

Телеканал зазначає, що , що падіння ціни акції "Газпрому" потягнуло вниз і індекс Московської біржі. Правда там не настільки значне падіння – лише 0,01%.

Читайте також: Україна попередила ЄС про відмову Росії виконувати рішення Стокгольмського арбітражу

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені ПАТ "Газпромом" обсяги газу для транзиту. 

Зокрема, НАК "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. 

Читайте також: У "Газпромі" не згодні з рішенням Стокгольмського арбітражу

Загалом за результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-