Ціни на нафту стабільні після падіння напередодні

Ціни на нафту стабільні після падіння напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту малорухливі у четвер: інвестори уникають ризикових активів в умовах волатильності на фондових ринках.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,14 відсотка до $64,64 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $61,62 за барель, що на 0,03 відсотка нижче за попереднє закриття.

Зміцнення долара також зіграло проти ринку, кажуть аналітики.

У ході попередньої торгової сесії нафтові котирування подешевшали майже на 5 відсотків через зростання тижневих запасів сировини в США, яке перевершило прогнози. Як показали дані Управління енергетичної інформації (EIA), запаси нафти у США минулого тижня збільшилися на 3,02 мільйона барелів до 423,49 мільйона барелів, хоча аналітики прогнозували приріст на 2,08 мільйона барелів. Запаси бензину за вказаний період також зросли.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 5,4%

Крім того, видобуток нафти у США у листопаді сягнув 10,057 мільйона барелів на добу - свіжого максимуму, але у грудні трохи знизився до 9,949 мільйона барелів на добу, свідчать дані EIA.

У своєму лютневому огляді відомство підвищило середньорічний прогноз приросту видобутку нафти у США. EIA вважає, що виробництво сировини збільшиться у 2018 році на 1,26 мільйона барелів на добу до 2017 року до 10,59 мільйона барелів на добу.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,66 долара за барель, що на 7 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 64,73).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-