Санкції в дії: ExxonMobil вийде з проектів із

Санкції в дії: ExxonMobil вийде з проектів із "Роснефтью"

Укрінформ
Нафтова компанія ExxonMobil вирішила вийти з спільних проектів з компанією "Роснефть" через санкції США і Євросоюзу проти РФ.

Про це пише РИА Новости.

У щорічному звіті американської компанії, направленому в комісію з цінних паперів США, зазначається, що у 2013 і 2014 роках ExxonMobil та Роснефть створили різні структури для проведення геологорозвідувальних і науково-дослідних робіт.

Читайте також: Мінфін США анонсував нові санкції проти РФ за 30 днів

Потім, у 2014 році Євросоюз і США ввели санкції відносно російського енергетичного сектора, а у другій половині 2017 року США кодифікували і розширили санкції проти РФ.

"У зв'язку з вищевикладеним корпорація та її афілійовані особи продовжують дотримуватися всіх діючих законів, правил та положень. В кінці 2017 року корпорація вирішила вийти з цих спільних підприємств. Корпорація очікує, що офіційно почне виведення в 2018 році", − йдеться в документі.

У звіті наголошується, що ExxonMobil в рамках співпраці з "Роснефтью" працювала або планувала працювати на шельфі в Карському, Чукотському морях, морі Лаптєвих і в Чорному морі. Загальна площа ділянок становить понад 257 тисяч квадратних кілометрів.

Читайте також: США не знімуть санкції з "Роснефти" заради проектів Exxon

Крім того, компанія є оператором проекту Сахалін-1.

Exxon оцінює свої втрати від такого рішення в 200 мільйонів доларів.

Нагадаємо: у квітні 2017 року влада США відмовила ExxonMobil в дозволі на роботу в Росії в рамках санкційного режиму, а в липні того ж року компанію оштрафували в США на два мільйони доларів за угоди, які вона уклала з главою "Роснефти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-