Нафта в легкому мінусі на очікуванні зростання видобутку в США

Нафта в легкому мінусі на очікуванні зростання видобутку в США

Укрінформ
Ціни на нафту трохи знижуються у вівторок через очікування подальшого зростання видобутку сировини в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,18%, до 67,17 долара за барель, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,22% - до 63,77 долара за барель.

Під час торгів понеділка нафта дорожчала, оскільки трейдери відігравали повідомлення про перебої на лівійському родовищі Ель-Філь (El Feel, Elephant) через діяльність на його території збройних угруповань, а також коментарі міністра нафти Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про скорочення видобутку в країні.

Тепер інвестори чекають на дані про запаси нафти в США. У середу Американський інститут нафти (API) і Міненерго країни повідомлять свої дані щодо рівня запасів нафти за минулий тиждень. Експерти чекають, що запаси зросли на 2,7 мільйона барелів, або на 0,6%, до 423,2 мільйонів барелів.

Читайте також: У "Нафтогазі" запевнили: незважаючи на сильні морози, газу в сховищах вистачить

На думку аналітика OANDA Стівена Іннеса(Stephen Innes), яке наводить агентство Рейтер, враховуючи опубліковані минулого тижня дані про значне зниження запасів на найбільшому в США терміналі в Кушингу (Cushing), трейдери з особливим інтересом чекають щотижневих даних статистики в середу.

Запаси нафти на терміналі в Кушингу (Cushing) зменшилися за підсумками тижня, що завершився 16 лютого, на 2,7 мільйона барелів, становивши 30 мільйонів барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,35 долара за барель, що на 6 центів вище рівня закриття торгів ($67,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-