В МАУ запевнили, що не мають відносин з ПриватБанком

В МАУ запевнили, що не мають відносин з ПриватБанком

Укрінформ
У компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) заявили, що не мають ділових відносин з ПриватБанком і не відчули жодних проблем після його націоналізації.

Про це "Громадському" повідомив голова наглядової ради і співвласник авіакомпанії Арон Майберг.

«З того моменту, коли я пам'ятаю себе десь поруч з авіакомпанією МАУ, це 2010 рік, у авіакомпанії не було відносин з ПриватБанком. Навіть як клієнт і банк. Тому я не знаю, як нас можуть стосуватися певні проблеми», - заявив Майберг у відповідь на питання про можливі складнощі через взаємодію із "Приватом".

Читайте також: Лондонський суд завтра слухатиме справу “Приват проти Коломойського”

Нагадаємо: після націоналізації ПриватБанку в грудні 2016 року голова Нацбанку (НБУ) Валерія Гонтарева заявляла, що фінустанова отримувала кредити рефінансування від НБУ в тому числі під заставу літаків МАУ.

«За мою каденцію під час кризи 2014-2015, ми видали ПриватБанку близько 9 мільярдів гривень... Нам в заставу дали хороші активи: літаки МАУ, компанію «Буковель». Далі ми працювали з "Приватом", щоб банк взяв на баланс ці активи», - стверджувала Гонтарева.

Читайте також: МАУ отримала перший Boeing 777 із чотирьох запланованих на рік

У грудні 2016 року, після націоналізації "Привату", МАУ також заявляла, що не бачить ніяких проблем в своїй роботі в зв'язку з передачею фінустанови у власність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-