Компанія

Компанія "Укрпромінвест-Агро" заявляє, що не працює на території Росії

Укрінформ
Компанія "Укрпромінвест-Агро" заявляє, що не працює на території Росії, а реалізацію сільськогосподарського проекту з виробництва модифікованого крохмалю на території Росії припинила ще у 2014 році.

Про це йдеться в офіційній заяві Укрпромінвест-Агро, розміщеній на сайті компанії.

"У зв’язку з інформаційною атакою, яка готується на компанію «Укрпромінвест-Агро», офіційно заявляємо, що наша компанія не здійснює, прямо чи опосередковано, діяльності на території Російської Федерації, і, відповідно, не сплачує податків до російського бюджету", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що у 2012 році Укрпромінвест-Агро справді розпочинала сільськогосподарський проект у Росії з виробництва модифікованого крохмалю разом із відомою міжнародною компанією, і для реалізації цього проекту залучались кредитні кошти. Однак, через початок російської агресії проти України, проект не відбувся. "У 2014 році було ухвалено рішення припинити діяльність проекту у Росії. Протягом 2014-2016 рр. корпоративні права і земля були продані, сільськогосподарська техніка вивезена в Україну, працівники звільнені", - наголошується в заяві.

Таким чином, зауважили в компанії, ТОВ «Крохмалопродукти» та її дочірня компанія «Лакі Грейн» на даний час не належать Укрпромінвест-Агро, і, "наскільки нам відомо, не ведуть комерційної діяльності, не сплачують податків у Росії, мають заборгованість по кредиту і, фактично, є банкрутами".

"Отже, фактично проект у Росії не відбувся і, з очевидних причин, відбутись не може", - зазначається в заяві.

Читайте також: Росія відсьогодні припинила поставки білоруського молока

Компанія просить засоби масової інформації не поширювати недостовірні відомості.

Укрпромінвест-Агро- одна з провідних вертикально-інтегрованих агропромислових компаній України, один із лідерів у цукровій та зернопереробній галузях України. Цей агрохолдинг пов'язують з ім'ям Президента України Петра Порошенка.

Власником російської компанії ТОВ «Крохмалопродукти» до 2014 року була Укрпромінвест-Агро. Однак у 2014 році «Крохмалопродукти» була продана. 

В окремих ЗМІ нещодавно з'явилась інформація, що «Крохмалопродукти» було продано кіпрській офшорній компанії CHARTOMENA LIMITED.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-