Фінансовий омбудсмен зможе захистити права споживачів фінпослуг - законопроект

Фінансовий омбудсмен зможе захистити права споживачів фінпослуг - законопроект

Укрінформ
Проект закону «Про установу фінансового омбудсмена» (№ 8055) покликаний впровадити механізм позасудового вирішення спорів, які виникають у споживачів фінансових послуг із їх надавачами.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту закону, оприлюдненій на сайті Верховної Ради. 

«Проект закону передбачає впровадження ефективного альтернативного (позасудового) механізму вирішення спорів для споживачів та надавачів фінансових послуг. Його прийняття є критично важливим для відновлення довіри до фінансового ринку та його подальшого зростання», - йдеться в документі.

Зазначається, що механізм позасудового вирішення спорів діє в 24 з 28 країн Євросоюзу, а створення ефективного режиму захисту споживачів є одним із ключових елементів побудови розвиненого фінансового ринку, підгрунтям для збільшення обсягу кредитування, зростання економіки в цілому та добробуту громадян зокрема.

Читайте також: В Україні пропонують запровадити посаду фінансового омбудсмена - законопроект

Згідно з документом фінансування діяльності установи фінансового омбудсмена буде провадитися за рахунок внесків надавачів фінансових послуг та зборів за розгляд спору.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект № 8055 «Про установу фінансового омбудсмена» зареєстрований у парламенті 22 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-