Hyperloop по-українськи: експерти підрахували приблизну вартість квитка

Hyperloop по-українськи: експерти підрахували приблизну вартість квитка

Укрінформ
Експерти аналітичного центру Український інститут майбутнього прорахували приблизну вартість квитка на поїзд Hyperloop з Києва до Одеси.

Дані дослідження оприлюднені на сайті аналітичного центру.

Згідно з підрахунками аналітичного центру для покриття експлуатаційних витрат вартість квитка «Київ-Одеса» має становити 19,9 дол. або 518 грн (курс 26 грн/дол. США) (цю модель також використовують на маршруті Лос-Анджелес – Сан-Франциско). За іншим підходом, аби проект був окупним через 30 років, ціна квитка має бути не менше 4384 грн.

При вартості в 518 грн (підхід 1) та 4384 (підхід 2) розрахунковий час поїздки Київ-Одеса становитиме 31 хв. Для прикладу станом на червень 2017 року квиток на потяг «Інтерсіті» при часі подорожі 6 годин коштував 324 грн, на літак – 2970 грн (час поїздки – 1 година).

За оцінкою Українського інституту майбутнього, прогнозована вартість Hyperloop в Україні за маршрутом «Київ-Одеса» становитиме 3,6 млрд дол. США. Водночас, як зазначають експерти, кошторисну вартість проекту може збільшити зміна вартості основних складових, витрати на дозволи, купівля земельних ділянок тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі планується створити тестовий майданчик для реалізації проекту вакуумного потяга Hyperloop в Україні за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці. До розробки проекту долучиться Міністерство інфраструктури України, Національна академія наук, які забезпечили наукову оцінку і наукове обгрунтування проекту, Укроборонпром, компанія «Південмаш», Каховський завод електрозварювального устаткування, «Інтерпайп», Unit city, Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій.

Читайте також: Тестовий майданчик у Дніпрі допоможуть будувати партнери Hyperloop з Мексики

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, для будівництва Hyperloop мають бути залучені приватні інвестори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-