В Україні з'явився прототип Національної інфраструктури геопросторових даних

В Україні з'явився прототип Національної інфраструктури геопросторових даних

Укрінформ
Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) презентували прототип Національної інфраструктури геопросторових даних.

Про це повідомляється на сайті Держгеокадастру. 

"Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) презентували прототип Національної інфраструктури геопросторових даних, який було створено на території 12 кв. км у Вінницькій області. Проект був представлений на міжнародній конференції «НІГД: на шляху до інформаційного суспільства»", - говориться у повідомленні.

Читайте також: Держземлі торік здавалися в оренду вдвічі дорожче, ніж приватні - Держгеокадастр

Прототип являє собою єдину картографічну основу, на якій консолідовані як базові, так і профільні групи даних, зокрема про координати, межі адміністративно-територіального устрою, гідрографічні об'єкти, населені пункти та вулично-дорожню мережу, промислові, сільськогосподарські та соціокультурні об'єкти, автомобільні дороги, залізниці, земельні ділянки на зазначеній території. Всі дані та їх поєднання доступні в режимі онлайн.

У перспективі прототип системи НІГД буде поширений на всю територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-