НБУ унормував випуск і реалізацію власної нумізматичної продукції

НБУ унормував випуск і реалізацію власної нумізматичної продукції

Укрінформ
Національний банк України унормував низку актуальних питань, пов'язаних із правовим забезпеченням організації виготовлення, випуску в обіг і реалізації пам'ятних та інвестиційних монет України.

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України від 15 лютого 2018 року № 10 "Про затвердження Змін до Інструкції про організацію виготовлення, випуску в обіг і реалізації пам'ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції", повідомляє прес-служба НБУ.

«Зокрема, цей документ (постанова Правління НБУ № 10 — ред.) врегульовує питання випуску Національним банком нумізматичної та сувенірної продукції, у тому числі спеціальних випусків пам'ятних монет», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Національний банк України вирішив започаткувати спеціальний випуск пам'ятних монет із недорогоцінних металів за тематикою загальнодержавного значення. Ці пам'ятні монети вводитимуться в обіг великими, але визначеними тиражами (від одного мільйона штук), та будуть законним платіжним засобом за їх номіналом. Перша така 'пам'ятна монета, присвячена захисникам Донецького аеропорту, вже вийшла в обіг. Також упродовж 2018 року планується здійснити спеціальні випуски пам'ятних монет серії "Збройні Сили України" - "День українського добровольця" і "100-річчя створення Українського військово-морського флоту".

Читайте також: НБУ цьогоріч планує зосередитись на бізнес-моделях банків

Крім цього, постановою передбачається уточнення порядку визначення статусу дистриб'ютора Національного банку з продажу пам'ятних монет України та сувенірної продукції. Якщо раніше Національний банк надавав статус дистриб'ютора лише банкам, то відповідно до норм Постанови цей статус тепер зможуть отримати й інші юридичні особи. Це дасть можливість якісно розширити канали реалізації нумізматичної та сувенірної продукції Національного банку та задовольнити зростаючий попит українців, які цікавляться пам'ятними монетами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-