Дані Федеральної резервної системи США  знизили ціну на нафту

Дані Федеральної резервної системи США знизили ціну на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер опускаються після публікації протоколу останнього засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, інвестори також очікують статистику щодо запасів сировини в США за підсумками минулого тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,53 (0,81%) - до $64,89 за барель. На торгах в попередній день їх ціна виросла на $0,17 (0,26%) і становила $65,42 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень зменшилися на $0,66 (1,07%) - до $61,02 за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна опустилася на $0,11 (0,180%) і становила на закритті ринку $61,68 за барель.

Марка WTI подешевшала в середу після публікації протоколу січневого засідання Федеральної резервної системи, повідомляє Dow Jones. Документ зміцнив очікування подальшого підвищення відсоткових ставок в США, що підштовхнуло до зростання курсу долара. Зміцнення американської нацвалюти робить сировинні товари, що котируються в доларах, більш дорогими для покупців з інших країн.

Стримує здешевлення нафти статистика від Американського інституту нафти (API). Згідно з даними API, запаси нафти в США за тиждень по 16 лютого скоротилися на 907 тисяч баррелів. Запаси бензину при цьому зросли на 1,5 мільйона барелів, дистилятів - знизилися на 3,5 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі (Cushing), за оцінкою інституту, впали на 2,6 мільйона барелів.

API отримує інформацію про запаси палива від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі. Офіційні дані міністерства енергетики США будуть опубліковані в четвер.

Читайте також: МЕРТ пропонує формульне ціноутворення при закупівлях нафтопродуктів - Нефьодов

Експерти, опитані The Wall Street Journal, в середньому прогнозують збільшення запасів нафти в країні за минулий тиждень на 1,9 млн барелів. Якщо прогнози аналітиків підтвердяться, збільшення запасів буде відзначено за підсумками четвертого тижня поспіль.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,13 долара за барель, що на 29 центів нижче за рівень закриття торгів ($65,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-