Перспективи українсько-індонезійської співпраці обговорюють на форумі у Києві

Перспективи українсько-індонезійської співпраці обговорюють на форумі у Києві

Укрінформ
21 лютого 2018 року у Києві відкрився українсько-індонезійський бізнес-форум. 

Про це Укрінформ повідомили в Торгово-промисловій палаті України.

"У рамках проведення Третьої міжурядової українсько-індонезійської Комісії з економічного та технічного співробітництва, 21-го лютого 2018 року в ТПП України відбувається українсько-індонезійський бізнес-форум. Чудова можливість відкрити ринок найбільшої економіки Південно-Східної Азії. Індонезія - посідає 4-те місце за населенням та 10-те - за розміром економіки у світі", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що від індонезійської сторони участь у форумі беруть офіційні та ділові кола. Закордонні делегати представляють різноманітні галузі економіки. 

Програма заходу передбачає пленарну частину та B2B-переговори. 

Організаторами форуму виступають Торгово-промислова палата України та Індонезійська торгово-промислова палата. Форум відбудеться за активної підтримки посольств обох країн.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики України, зовнішньоторговельний оборот між Україною та Індонезії у січні-листопаді 2017 року склав 593,5 млн дол. та збільшився, у порівнянні з відповідним періодом 2016 р., на 14,3%. При цьому, експорт становив 350,5 млн дол.США та збільшився на 11%, а імпорт склав 243 млн дол. США та збільшився на 9,4%.

Індонезія залишається країною - одним із найбільших торговельних партнерів України в регіоні Південно-Східної Азії.

Український експорт до Індонезії, здебільшого, представлений сільськогосподарською продукцією (зернові культури, продукція борошномельно-круп'яної промисловості, сухі яєчні продукти, кукурудзяний крохмаль) та товарами чорної металургії. Україна імпортує з РІ сільськогосподарські товари (пальмова олія, какао, кава, чай), продукцію електронного машинобудування, легкої та паперової промисловості.

Читайте також: У МЕРТ готові прислухатись до потреб бізнесу та допомогти у відносинах з ЄС

Найбільш перспективними галузями двостороннього торговельно-економічного співробітництва є: сільське господарство (постачання зернових культур та товарів їх переробки, свіжих овочів та фруктів), військово-технічна (постачання та ремонт військової техніки та озброєння, а також передача технології їх виготовлення), енергетична (постачання турбін, генераторів, трансформаторів для теплових та гідроелектростанцій), машинобудівна (гірничовидобувне, газоперекачувальне обладнання), металургійна (технології та обладнання для металургійних заводів), фармацевтична та харчова.

Економічна співпраця між Україною та РІ регламентується Угодою про економічне та технічне співробітництво (1996 р.), Торговельною Угодою (1996 р.), Угодою про сприяння та захист інвестицій (1996 р.), Угодою про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи (1996 р.), Угодою про співробітництво між торгово-промисловими палатами (2009 р.), Меморандумом про співробітництво у сфері сільського господарства (2016 р.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-