На Одещині планують заробити на оренді сільгоспугідь 230 мільйонів

На Одещині планують заробити на оренді сільгоспугідь 230 мільйонів

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов спрямував очільників РДА та Держгеокадастру на проведення відкритих торгів з продажу прав оренди на 23 тисячі 822 гектарів землі сільгосппризначення.

Саме такий обсяг сільгоспугідь задокументували фахівці в ході проведеної інвентаризації ділянок землі, яку можна віддати в оренду аграріям, повідомляє прес-служба ОДА, пославшись на голову ОДА Максима Степанова. 

"Інвентаризція показала, що всього в Одеській області налічується 63 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення, з яких майже 24 тисячі гектарів можна в нинішньому році здати в оренду через аукціон і додатково залучити до місцевих бюджетів значні фінансові ресурси", - зазначив Степанов.

За його словами, продаж права оренди цих земель може принести регіону в цілому близько 230 мільйонів гривень.

Як наголосив голова ОДА, треба визначитися щодо раціонального використання усіх 63 тисяч гектарів землі, включно з пасовищами, сіножатями, землями, непридатними для подальшого сільськогосподарського використання, та землями, які передбачені для передачі воїнам АТО та іншим категоріям населення.

Читайте також: Контроль сплати за оренду землі - на Одещині реалізують проект

Найбільший обсяг земель ділянок, яку планується виставити на торги, знаходиться у Великомихайлівському, Ширяївському та Подільському районах Одещини. Найменше сільгоспугідь в Овідіопольскому, Савранському та Болградському районах.

Торік в Одеській області передано в оренду через аукціони 5 тисяч 500 гектарів землі сільськогосподарського призначення державної форми власності. Одеська область є лідером в Україні за цим показником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-