Нафта дешевшає на зміцненні долара

Нафта дешевшає на зміцненні долара

Укрінформ
Нафта подешевшала в середу через зміцнення долара США, яке призвело до зниження попиту на пальне.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставкою в квітні подешевшала на 1,00% до $61,17. На Intercontinental Exchange ціна на нафту марки Brent впала на 0,77% до $64, 75 за барель.

Трейдери заявляють, що зниження цін на нафту пов'язане з тим, що імпорт нафти, ціна якої вимірюється в доларах США, став дорожчий для інших країн. Долар відкотився від найнижчого за три роки рівня, до якого впав минулого тижня, оскільки трейдери почали знижувати обсяг "ведмежих" позицій проти долара США.

Подальше відновлення долара негативно впливатиме на нафту, але нафтові ринки отримують достатню підтримку від здорового зростання попиту в Азії, особливо в Китаї, а також обмеження обсягу виробництва в Організації країн-експортерів нафти.

Спроби Саудівської Аравії скоротити надмірну пропозицію нафти також сприяють стабілізації. Королівство прийняло рішення наступного місяця експортувати понад 7 млн барелів нафти на день і скоротити обсяг виробництва на 100 тис. порівняно з лютим.

Також підтримку цінам на нафту забезпечує зростаюча напруженість на Близькому Сході, особливо на кордоні між Сирією та Ізраїлем. Хоча ні Сирія, ні Ізраїль не є важливими гравцями на ринку нафти, ціни зазвичай зростають, коли десь на Близькому Сході виникає загроза щодо нафти.

Читайте також: МЕРТ пропонує формульне ціноутворення при закупівлях нафтопродуктів - Нефьодов

Ці змішані сигнали призвели до того, що ціни на нафту коливаються в останні тижні, зазвичай дещо падаючи і зміцнюючись. При цьому поточні ціни істотно відкотилися від піків, зафіксованих на початку лютого. Brent почала лютий на рівні $69, 65, а WTI - на рівні $65, 80.

США, які посіли друге місце у світі за обсягом виробництва нафти, продовжують нарощувати обсяги видобутку, що забезпечує подальший тиск на нафту. З середини 2016 р. США збільшили обсяг видобутку більше ніж на 20% до понад 10 млн барелів на день.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,03 долара за барель, що на 22 центи нижче від рівня закриття торгів ($65,25).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-