США і Євросоюз – найбільші міжнародні донори України

США і Євросоюз – найбільші міжнародні донори України

Звіт
Укрінформ
Станом на кінець 2017 року в Україні реалізовувалися 453 проекти міжнародної технічної допомоги, а найбільшими донорами для України виступали США та Євросоюз.

Про це йдеться у звіті Мінекономрозвитку щодо міжнародної технічної допомоги для України за ІІ півріччя 2017 року.

"У другому півріччі 2017 року в Україні реалізовувалось 453 проекти міжнародної технічної допомоги загальною кошторисною вартістю $5,5 млрд, з яких $2,4 млрд фінансуються з Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки. Найбільшими донорами для України є Сполучені Штати Америки (близько $370 млн щороку) та Європейський Союз (близько 310 млн щороку). Інші донори – Канада, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Японія, Данія, організації системи ООН, Світовий банк, ЄБРР", - йдеться у повідомленні.

Загалом протягом 2017 року уряд України уклав 13 міжнародних угод та інших двосторонніх документів з питань технічного та фінансового співробітництва з ЄС, США, Японією, ООН та МБРР (Міжнародним банком реконструкції та розвитку) на загальну суму понад $927 млн. Серед цих угод - масштабна Рамкова програма партнерства між урядом України та Організацією Об’єднаних Націй на 2018 – 2022 роки. Орієнтовний обсяг ресурсів, які передбачається залучити на реалізацію цієї програми - $675 млн.

Читайте також: Гройсман обіцяє новий ефективний етап залучення інвестицій до держкомпаній

Також вагому допомогу надав ЄС, зокрема для фінансування програм, спрямованих на соціальне та економічне відродження Донецької та Луганської областей (50 млн), реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів, також створення ефективної системи правоохоронних органів для дотримання прав людини в Україні (52,5 млн); успішної імплементації Угоди про асоціацію з ЄС в різних сферах, зокрема для розвитку культури, транспорту, реформування системи державного управління, розвитку приватного сектору, сільського господарства, управління земельними ресурсами, охорони здоров’я, належного управління та гендерної рівності (37 млн).

Зазначається також, що на 2018 рік у планах Мінекономрозвитку укладання міжнародних договорів, зокрема з ЄС про фінансування програм у сферах енергоефективності, ядерної безпеки, управління державними фінансами, а також розвиток нормативно-правової бази щодо залучення, використання та моніторингу проектів міжнародної технічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-