Як правильно вибрати кухонну мийку?

Як правильно вибрати кухонну мийку?

Реклама
Укрінформ
Елементом інтер'єру, який може значно спростити життя господарям, безумовно, є кухонна мийка.

Для формування грамотного вибору та повноцінного використання даного предмета сантехніки надалі, необхідно оцінити пропозицію з кількох боків, враховуючи матеріал, форму і розмір, а також спосіб монтажу конкретного варіанту.

Матеріал виготовлення

Саме матеріал дозволяє мийці витримувати високі температури води і посуду, зручно чиститися, а також довго служити власникам. Мийка кухонна може бути виготовлена з таких матеріалів:

  • камінь;
  • сталь;
  • кераміка.

Кам'яні примірники роблять з натурального каменю, а також композитних матеріалів (80% - натуральний камінь, 20% - зв'язувальні речовини). Переваги кам'яних мийок в їх довговічності, здатності поглинати звук і не проводити електрику, а також широкій палітрі кольорів. З недоліків – досить висока вартість.

Нержавіюча сталь – функціональний і практичний матеріал для миття. Такий предмет інтер'єру буде доречним на будь-якій кухні. Завдяки універсальності і приємній вартості сталеві мийки стали дуже популярні на ринку побутової техніки. Однак вони видають шум від води і вразливі до подряпин.

Керамічні мийки здебільшого виробляються з фаянсу або фарфору. Вони не дряпаються і можуть витримувати високу температуру без наслідків. У свою чергу, з недоліків – їх висока вартість і відносно низька міцність. Гамма кольорів дозволяє вибрати гарний відтінок під будь-який інтер'єр.

Розміри і форми мийки

При виборі мийок дуже важливо пам'ятати, що головним критерієм є не глибина, а ширина предмета сантехніки, оскільки саме вона повинна поміститися в нішу стільниці. Стандартна ширина мийки варіюється від 45 до 100 сантиметрів. Глибина, в свою чергу, може сягати від 15 до 23 сантиметрів.

Що стосується форми, всі мийки поділяються на такі види:

  • прямокутні;
  • овальні;
  • квадратні;
  • круглі;
  • кутові.

Вибір форми миття залежить від вашої індивідуальної зручності та розмірів стільниці, в яку її необхідно встановити. Важливо пам'ятати, що кількість чаш також може відрізнятися. Бувають одно-, півтора-, дво - і тричашові варіанти. Більша кількість чаш робить мийку зручнішою, адже одночасно її можна використовувати для кількох процесів. Зверніть також увагу на миття з крилом – спеціальною поверхнею для сушіння посуду або оброблення продуктів.

Способи монтажу

Важливо пам'ятати, що для встановлення мийки варто запросити професіонала. Адже через невірні рухи конструкція може протекти, обвалитися або зовсім не зафіксуватися в необхідному положенні. За методом установки мийки поділяються на накладні, врізні, а також під стільницю і врівень з нею.

Одним із виробників кухонних мийок преміум-класу з широким асортиментом доступних моделей є компанія Franke. Вони відрізняються продуманістю кожної деталі, широким вибором відтінків і зносостійкістю деталей кріпильної системи. Якщо якість і довговічність кухонної мийки – саме те, що ви шукаєте при її купівлі, зверніть увагу на даний бренд.

Враховуючи корисні поради про те, якими критеріями і правилами важливо керуватися при покупці мийок, ви обов'язково підберете для себе чудовий варіант!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-