Нафта торгується різноспрямовано: WTI зростає, Brent знижується

Нафта торгується різноспрямовано: WTI зростає, Brent знижується

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок змінюються різноспрямовано. Вартість WTI, торги якої в понеділок не проводилися через святкування Дня президентів у США, активно зростає, тоді як ціна Brent знижується.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилася на $0,25 (0,38%) - до $65,42 за барель. Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на березень, торги якими закінчуються у вівторок, на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася на $0,7 (1,13%) - до $62,38 за барель. Квітневий контракт, що більш активно торгується,   подорожчав на $0,67 (1,09%) - до $62,22 за барель.

Вартість нафти марки WTI підтримує зниження поставок через трубопровід Keystone компанії TransCanada, який працював з неповним завантаженням з кінця минулого року, говорять трейдери, яких цитує агентство Рейтер. У листопаді 2017 роки дві ділянки Keystone були закриті після витоку 5 тисяч барелів нафти на території США.

Позитивним фактором для нафтового ринку стали заяви генерального секретаря ОПЕК Мохаммеда Баркіндо про те, що ребалансування світового ринку нафти набирає обертів на фоні зусиль ОПЕК+ щодо обмеження видобутку.

Крім того, представники нафтотрейдингової компанії Trafigura висловили думку, що світові запаси нафти можуть значно впасти в другому півріччі.

Водночас зростаючий нафтовидобуток у США як і раніше ризикує звести нанівець зусилля ОПЕК і партнерів. Так, наприкінці минулого тижня нафто-сервісна компанія Baker Hughes повідомила про зростання кількості діючих нафтових бурових установок у США за підсумками четвертого тижня поспіль. Показник головним чином відображає підйом видобутку на сланцевих родовищах. Очікується, що до наступного місяця видобуток на родовищі Permian зросте до рекордних 2,99 млн барелів за добу. З таким показником регіон зміг би посісти четверте місце серед всіх країн ОПЕК.

Читайте також: Укрнафта за використання надр заплатила Сумщині у січні майже 9 мільйонів

"Ралі минулого тижня триває на очікуваннях, що Саудівська Аравія і Росія не стануть нарощувати видобуток до кінця року, навіть незважаючи на скорочення запасів і підвищення цін на паливо, - зазначив аналітик CMC Markets Рік Спунер. - Однак є ймовірність, що котирування не піднімуться вище січневих максимумів через збільшення обсягів видобутку сланцевої нафти".

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,59 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,55 долара за барель, що на 12 центів нижче за рівень закриття торгів ($65,67).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-