Валютні гойдалки: яким буде курс долара цього тижня

Валютні гойдалки: яким буде курс долара цього тижня

Укрінформ
На поточному тижні в Україні очікується помірне зростання курсу долара, безготівковий долар може зрости через тиждень до 27,2 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 27,1/27,5 грн.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На цьому тижні ми очікуємо продовження помірного зростання курсу долара. Безготівковий долар може зрости через тиждень до 27,2 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 27,1/27,5 грн", - йдеться у повідомленні.

У Альпарі зазначають, що минулого тижня курс долара до гривні на різних сегментах ринку змінився різноспрямовано. Запізнілий офіційний курс долара знизився, зате на інших сегментах валютного ринку курси вже перейшли до зростання. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,06 грн до 26,99 грн, або на 0,2%.

Читайте також: Нацбанк знизив гривню до 26,99

Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей самий час зріс з 26,84 грн до 27,02 грн, або на 0,7%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках зросли за тиждень з 26,82/27,22 до 26,98/27,36. Таким чином, купівля зросла на 0,6%, а продаж - на 0,5%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею скоротився з 1,5% до 1,4% за рахунок більш швидкого зростання купівлі у порівнянні із продажем. Зростання попиту на валюту пов'язане із завершенням податкового періоду і стійко високим попитом імпортерів енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-