Нафта дорожчає через ескалацію на Близькому Сході

Нафта дорожчає через ескалацію на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок при відновленні на азіатських фондових ринках, а також на фоні загострення напруженості на Близькому Сході.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 0,79 відсотка до $65,35 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $62,37 за барель, що на 1,12 відсотка вище попереднього закриття.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу сказав у неділю, що Ізраїль готовий діяти не лише проти близькосхідних союзників Ірану, а й проти самого Тегерана, якщо той продовжить активно втручатися в конфлікт у Сирії.

Серед факторів, що стримують подальший підйом ринку, аналітики називають стрімке зростання нафтовидобутку в США.

Читайте також: Українською ГТС зацікавилися вже більше десятка світових компаній - Порошенко

За розрахунками Управління енергетичної інформації (EIA), тижневий обсяг виробництва сировини у США зріс до історичного максимуму 10,27 мільйона барелів на добу за тиждень до 9 лютого. Крім того, число установок для буріння нафтових свердловин у США минулого тижня збільшилася на 7 штук до 798 – максимального значення з квітня 2015 року, показали в п'ятницю дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Станом на 09.15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,34 долара за барель, що на 50 центів вище рівня закриття торгів ($64,84).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-