У Siemens кажуть, що більше не потраплять в російську пастку – Клімкін

У Siemens кажуть, що більше не потраплять в російську пастку – Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що після вжитих німецьких концерном Siemens заходів ситуація з поставками турбін його виробництва до окупованого Криму в обхід санкцій більше не повториться.

Про це Клімкін повідомив у Twitter за результатами зустрічі з гендиректором концерну Джо Кезером.

"Хороша розмова з CEO Siemens Кезером. Вони зробили все, щоб ситуація з турбінами в Криму більше не повторилася", - написав Клімкін.

Він додав, що такі висновки має зробити весь європейський бізнес, щоб більше не потрапити у російську пастку.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем прес-конференції в Києві 3 січня заявив, що Україна і політичними, і юридичними методами впливатиме на компанії, які не дотримуються режиму санкцій щодо анексованого Криму.

Читайте також: Суд РФ відхилив позов Siemens щодо "кримських турбін"

Раніше Служба безпеки України заявила про наміри перевірити інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму.

У свою чергу, автоконцерн Volkswagen і всі бренди, що входять у нього, запевняють, що дотримуються чинного режиму санкцій на півострові.

До Криму в обхід санкцій ЄС були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens. Компанія подала позови проти причетних до цього ВАТ "ВО "Технопромекспорт", ТОВ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "Сіменс Технології газових турбін" (спільне підприємство Siemens і російської компанії "Силові машини"), проте російський суд їх не задовольнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-